Ny debat: To år med Løkke ved roret

MIDTVEJSEVALUERING: Knap to år er gået med Venstre i spidsen for miljøområdet. Et nyt debatpanel gør status. Mød panelet her.

Af Kristian Andersen
Fagdebatredaktør

"Det er tydeligt, at Lars Løkke Rasmussen river de sidste sten af Svend Aukens livsværk ned."

Sådan lød det fra Ella Maria Bisschop-Larsen, der er præsident i Danmarks Naturfredningsforening (DN), tilbage i juni 2015, da Lars Løkke Rasmussen overtog magten.

Nu er vi halvvejs gennem regeringsperioden. Og hvordan er det så gået? Altinget har bedt et nyt debatpanel om en midtvejsevaluering.

Har regeringen de seneste to år fokuseret for meget på landbrugets vilkår og for lidt på natur, som anklagen lød fra blandt andre DN? Hvad har været godt, og hvad har været mindre godt? Og hvor skal fokus være de næste to år?

Mød panelet her.

Esben Lunde LarsenEsben Lunde Larsen (V)
Miljø- og fødevareminister. Esben Lunde Larsen har været medlem af Folketinget siden 2011. Han er tidligere uddannelses- og forskningsminister. Han er uddannet cand.theol. ved Københavns Universitet og har en erhvervs-ph.d. fra samme sted.

Karen HækkerupKaren Hækkerup
Direktør for Landbrug & Fødevarer. Karen Hækkerup er tidligere medlem af Folketinget for Socialdemokratiet. Her var hun blandt andet minister for fødevarer, landbrug og fiskeri fra august 2013 til december 2013. Hun er desuden tidligere justitsminister og social- og integrationsminister. Karen Hækkerup er uddannet cand.scient.pol.

Ella Maria Bisschop-LarsenElla Maria Bisschop-Larsen
Præsident for Danmarks Naturfredningsforening. Ella Maria Bisschop-Larsen er tidligere sekretariatsleder for MiljøForum Fyn, som er et miljønetværk for såvel offentlige som private virksomheder og myndigheder. Hun er uddannet cand.scient. i biologi fra Københavns Universitet.

Ida AukenIda Auken (R)
Miljøordfører. Ida Auken har været medlem af Folketinget siden 2007. De første syv år for SF og siden februar 2014 for Radikale. Hun er tidligere miljøminister og er uddannet cand.theol.

Maria Reumert GjerdingMaria Reumert Gjerding (EL)
Miljøordfører. Maria Reumert Gjerding har været medlem af Folketinget siden valget i juni 2015. Hun er uddannet cand.scient. i miljøplanlægning og internationale udviklingsstudier ved RUC.

Hans Henrik BruunHans Henrik Bruun
Lektor ved institut for økologi og evolution ved Københavns Universitet. Hans Henrik Bruun forsker i økologi og biologisk mangfoldighed med særligt fokus på samspil mellem arter i samfund af planter, dyr og svampe. Desuden forsker i evidensbaseret naturbevaring.

Verner Wismar HansenVerner W. Hansen
Formand for Danmarks Sportsfiskerforbund. Verner W. Hansen har gennem mere end 30 år arbejdet med socialrådgiveropgaver, ledelsesopgaver og konsulentopgaver inden for social- og arbejdsmarkedsområdet, primært i kommunalt regi. Han har været formand for Danmarks Sportsfiskerforbund siden 2004 og er uddannet socialrådgiver.

Forrige artikel Esben Lunde gør status: Vi har været ambitiøse på naturens vegne Esben Lunde gør status: Vi har været ambitiøse på naturens vegne Næste artikel Det åbne land: Jordfordeling kan løse udfordringer i det åbne land Det åbne land: Jordfordeling kan løse udfordringer i det åbne land
Danske haveejere køber mere Roundup

Danske haveejere køber mere Roundup

UKRUDT: Salget af sprøjtemidler til brug i private haver steg i 2018. ”Helt til hest,” mener Danmarks Naturfredningsforening. Miljøministeren undersøger et forbud.