Opsamling på temadebat: Her er aktørernes ønsker til miljøministeren

Tidligere sundhedsminister Magnus Heunicke får også travlt i denne regeringsperiode. For aktørernes ønskeliste på miljøområdet er lang og konkret. Læs eller genlæs temadebattens indlæg, der henvender sig til den nye miljøminister.

Magnus Heunicke (S) får lige så travlt som miljøminister, som han havde som sundhedsminister, hvis han skal indfri alle aktørernes ønsker og krav på området.
Magnus Heunicke (S) får lige så travlt som miljøminister, som han havde som sundhedsminister, hvis han skal indfri alle aktørernes ønsker og krav på området.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Caroline Boas

Med Magnus Heunickes indtræden i Miljøministieriet inviterede Altinget Miljø en række aktører til temadebat om, hvilke ønsker de havde til den nye minister på området.

Siden SVM-regeringen kom til magten i december 2022 har der været rigeligt at til for miljøministeren. Og står det til aktørerne, så kan den "nye" minister kigge langt efter en stille dag på arbejdet. Listen med politiske ønsker og krav er nemlig godt fyldt ud. 

I høj kurs er ønsker inden for en øget opmærksomhed og handling omkring sikringen af det danske grund- og havvand, som udfordres af stigende mændger PFAS og anden foruerening.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00