SF kalder miljøministeren i samråd over udskudt naturudspil

NATUR: Efter regeringens udskydelse af naturforhandlingerne bliver miljøministeren kaldt i samråd af SF. "Vi kan ikke bare udskyde det her et år igen," siger SF's naturordfører.

Samarbejdet mellem S og SF på naturområdet slår revner, efter at have stået sammen før valget.
Samarbejdet mellem S og SF på naturområdet slår revner, efter at have stået sammen før valget.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Birk Sebastian Kotkas

Coronakrisen skal ikke udskyde indsatsen for naturen. 

Det mener SF, der kalder miljøminister Lea Wermelin (S) i samråd, efter at ministeren mandag meddelte, at efterårets planlagte drøftelser om en samlet natur- og biodiversitetspakke bliver rykket med et år.

Før valget stod partierne ellers skulder ved skulder, da de sammen præsenterede en national plan for en mangfoldig natur. Planen skulle blandt andet sikre 75.00 hektar urørt skov og 15 nye vilde nationalparker.

Men det haster for meget til at vente endnu et år, mener SF’s naturordfører, Rasmus Nordqvist.

Alt for længe har naturen stået på venteposition, nu er det altså naturens tur til at få en seriøs politisk behandling.

Rasmus Nordqvist
Naturordfører for SF

”Når man ser på den danske Rødliste omkring truede arter, der kom tidligere i år, ser det forfærdeligt ud. Og når man ser på naturens præmisser i Danmark, så ser det rigtig, rigtig svært og hårdt ud. Det bliver vi nødt til at tage fat på lige nu og her, det er fuldstændig afgørende,” siger ordføreren.

Læs også

Drøftelserne om natur- og biodiversitetspakken skulle have fundet sted ved et Naturtopmøde, som blev aflyst på grund af cornoarestriktionerne. Miljøminister Lea Wermelin forklarer i en pressemeddelse, at hun ser frem til at fortsætte dialogen med interessenterne, når topmødet kan afholdes næste år.

Rasmus Nordqvist mener dog ikke, at coronakrisen er grund nok til at vente helt med drøftelserne, da det for eksempel er vigtigt, at Danmark også kan byde ind ved en række internationale spor før efteråret 2021.

”Det nytter ikke noget, at vi lader arbejdet gå i stå, fordi vi har de udfordringer, som vi har nu. Vi kan jo allerede mødes fysisk i forskellige konstellationer. Alt for længe har naturen stået på venteposition, nu er det altså naturens tur til at få en seriøs politisk behandling,” siger han.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lea Wermelin

MF (S), fhv. miljøminister
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2011)

Rasmus Nordqvist

Kommende MEP (SF), bestyrelsesmedlem, Det Europæiske Grønne Parti (EGP)
designer (Danmarks Designskole 1999)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024