SF vil omlægge 15 procent af landbrugsarealet

SF mener ikke, det er muligt at indfri Danmarks klima- og miljømål, uden at mindst 400.000 hektar landbrugsareal omlægges til natur, skov og permanent græs. Partiet skyder langt over målet med deres forslag, mener L&F. Også Venstre er skeptisk.

SF foreslår yderligere græsproduktion på mindst 100.000 hektar landbrugsjord for at få mere græs i sædskiftet.
SF foreslår yderligere græsproduktion på mindst 100.000 hektar landbrugsjord for at få mere græs i sædskiftet.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Der skal gøres et væsentligt indhug i det danske landbrugsareal, hvis Danmark skal have en chance for at nå i mål med sine mål for klima og miljø.

Det mener SF, der foreslår at omlægge mindst 15 procent af landbrugsarealet til natur, skov og permanent græs, svarende til 400.000 hektar i alt.

“Vi er det anden mest opdyrkede land i verden efter Bangladesh, og det betyder, at vi er rigtig dygtige til at dyrke vores arealer, men det har konsekvenser i forhold til klimaet og til kvælstof-udledninger, og det har konsekvenser i forhold til naturen, som ikke får nok plads,” siger natur- og landbrugsordfører Rasmus Nordqvist.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00