Jens Joel
 svarer 
Lars Christian Lilleholt

Jens Joel (S) spørger energi-, forsynings- og klimaministeren, Lars Christian Lilleholt, hvor stor restgæld der er i de selskaber, som kommunerne i dag gennem kommunal garantistillelse hæfter for, såfremt kundegrundlaget af forskellige årsager smuldrer, og selskabernes investeringer dermed bringes i fare

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 97, Spørgsmål 9
Cirka halvdelen af fjernvarmeområderne har frem til i dag anvendt tilslutnings- eller forblivelsespligten. Den anden halvdel, der ikke har gjort brug heraf, vil med lovforslaget efter den 1. januar 2019 heller ikke have mulighed for det. Vil ministeren oplyse, hvor stor restgæld der er i de selskaber, som kommunerne i dag gennem kommunal garantistillelse hæfter for, såfremt kundegrundlaget af forskellige årsager smuldrer, og selskabernes investeringer dermed bringes i fare?

Svar fra mandag den 10. december 2018
En opgørelse af restgælden i fjernvarmeværker, som ikke, eller ikke i alle tilfælde, benytter sig af forbrugerbindinger, og som kommunen har stillet garanti for, vil kræve en detaljeret gennemgang af de enkelte fjernvarmeværkers låneforhold, som jeg ikke er i besiddelse af.

Det skal dog understreges, at kommuner, som stiller garanti for et lån til et forsyningsselskab, er forpligtede til at opkræve en garantiprovision hos de selskaber, de stiller garanti for. Denne garanti skal være markedskonform, så den afspejler den økonomiske risiko, kommunen påtager sig ved garantistillelsen.
0:000:00