Peder Hvelplund
 svarer 
Ellen Trane Nørby

Peder Hvelplund (EL) spørger sundhedsministeren, Ellen Trane Nørby, om hvilken specifik metode, der i forbindelse med udarbejdelse af Notat om omskæring af drenge, Sundhedsstyrelsen 2013, er blevet anvendt til at beregne, hvor mange raske umyndige drenge bosiddende i Danmark, der omskæres hvert år

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 9, Spørgsmål 4
Ministeren bedes redegøre for, hvilken specifik metode, der i forbindelse med udarbejdelse af Notat om omskæring af drenge, Sundhedsstyrelsen 2013, er blevet anvendt til at beregne, hvor mange raske umyndige drenge bosiddende i Danmark, der omskæres hvert år. Ministeren bedes endvidere redegøre for, hvorvidt dette datagrundlag må betegnes som fyldestgørende.

Svar fra mandag den 28. januar 2019
”Ministeren bedes redegøre for, hvilken specifik metode, der i forbindelse med udarbejdelse af Notat om omskæring af drenge, Sundhedsstyrelsen 2013, er blevet anvendt til at beregne, hvor mange raske umyndige drenge bosiddende i Danmark, der omskæres hvert år. Ministeren bedes endvidere redegøre for, hvorvidt dette datagrundlag må betegnes som fyldestgørende.” Svar:

Jeg kan henvise til mit tidligere svar af 24. maj 2018 på spørgsmål nr. 877 (Alm. del).

Jeg kan supplerende tilføje, at alle omskæringer, rituelle såvel som medicinske, i dag skal indberettes til Sundhedsdatastyrelsen.

For en aktuelt oversigt over indberettede omskæringer kan jeg henvise til mit samtidige svar på spørgsmål nr. 5 (B 9) /.
0:000:00