svarer 
Rasmus Jarlov

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget spørger erhvervsministeren, Rasmus Jarlov, om kommentar til henvendelsen af 25/3-19 fra AAU, AU BSS, CBS LAW og KU om en undersøgelse om, hvorvidt lovgivningen for iværksætterselskaber kan indrettes mere hensigtsmæssigt med henblik på at undgå en ophævelse af selskabsformen

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 190, Spørgsmål 11
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 25/3-19 fra AAU, AU BSS, CBS LAW og KU, vedrørende en opfordring om iværksættelse af en undersøgelse om, hvorvidt lovgivningen for iværksætterselskaber kan indrettes mere hensigtsmæssigt med henblik på at undgå en ophævelse af selskabsformen, jf. L 190 - bilag 11?

Svar fra onsdag den 27. marts 2019
Forskere fra AAU, AU BSS, CBS LAW og KU har den 25. marts 2019 indsendt en opfordring vedrørende L 190 om ændring af selskabsloven og årsregnskabsloven (Afskaffelse af iværksætterselskaber og nedsættelse af minimumskrav til anpartsselskabers selskabskapital), til Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget. Opfordringen indebærer, at der inden iværksætterselskabsformen afskaffes, foretages en undersøgelse af andre EUlandes erfaringer med sammenhængen mellem kapitalkravets størrelse og eksempelvis iværksætterlyst, skabelse af arbejdspladser, svig, tvangsopløsninger og skatterestancer, mv.

Regeringen har indgået en aftale med Dansk Folkeparti om at afskaffe iværksætterselskabet som selskabsform samtidig med, at kapitalkravet til anpartsselskaber sænkes. Denne aftale står ved magt.

0:000:00