svarer 
Rasmus Jarlov

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget spørger erhvervsministeren, Rasmus Jarlov, om kommentar til henvendelsen af 25/3-19 fra Dansk Iværksætter Forening vedrørende muligheden for, at stiftelse af iværksætterselskaber suspenderes for en 1-årig periode, således at ordningen tages op til fornyet behandling i Folketinget i foråret 2020

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 190, Spørgsmål 12
Vil ministeren kommentere henvendelse af 25/3-19 fra Dansk Iværksætter Forening, vedrørende muligheden for at stiftelse af iværksætterselskaber suspenderes for en 1-årig periode, således at ordningen tages op til fornyet behandling i Folketinget i foråret 2020, jf. L 190 - bilag 12?

Svar fra onsdag den 27. marts 2019
Dansk Iværksætterforening samt forskere fra AAU, AU BSS, CBS LAW og KU har den 25. marts 2019 indsendt en opfordring vedrørende L 190 om ændring af selskabsloven og årsregnskabsloven (Afskaffelse af iværksætterselskaber og nedsættelse af minimumskrav til anpartsselskabers selskabskapital), til Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget.

Opfordringen indebærer, at muligheden for at stifte iværksætterselskaber suspenderes i en 1-årig periode, mens undersøgelsen, som blev foreslået i brevet fra forskerne fra AU BSS, AAU, KU og CBS LAW (ERU spørgsmål 12 til L 190), foretages. Det foreslås ligeledes, at IVS-ordningen tages op til fornyet behandling i Folketinget i foråret 2020.

Det bemærkes hertil, at regeringen har indgået en aftale med Dansk Folkeparti om at afskaffe iværksætterselskabet som selskabsform samtidig med, at kapitalkravet til anpartsselskaber sænkes. Denne aftale, mener regeringen forsat, er den rigtige vej at gå.

0:000:00