svarer 
Rasmus Jarlov

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget spørger erhvervsministeren, Rasmus Jarlov, om kommentar til henvendelsen af 25/3-19 fra advokat Jacob Tøjner, vedrørende 24 måneders fristen til tvangsomdannelse af iværksætterselskaber

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 190, Spørgsmål 13
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 25/3-19 fra advokat Jacob Tøjner (L), vedrørende 24 måneders fristen til tvangsomdannelse af iværksætterselskaber, jf. L 190 - bilag 13?

Svar fra tirsdag den 26. marts 2019
Advokat Jacob Tøjner har den 25. marts 2019 indsendt bemærkninger til L 190, hvori det fremhæves, at den 2-årige frist for omregistrering fra iværksætterselskab til anpartsselskab kan medføre, at en stor del iværksætterselskaberne ikke kan nå at indtjene både en eventuel negativ egenkapital og selskabskapitalen, efter selskabsskat. Det foreslås endvidere, at supplere L 190 med indførelsen af en objektiv eller sekundært subjektiv mulighed for iværksætteren til at udskyde fristen for omdannelse.

Det bemærkes hertil, at 2 år vurderes at være en passende periode for de eksisterende iværksætterselskaber til at udligne eventuel negativ egenkapital, kapitalforhøje til 40.000 kr. og omregistrere sig til anpartsselskaber.

0:000:00