Finn Sørensen
 svarer 
Inger Støjberg

Finn Sørensen (EL) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Inger Støjberg, hvorfor ministeren har valgt ikke at følge aktørernes anbefalinger i evalueringen af integrationsgrunduddannelsen om at hæve lønniveauet i ordningen

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 217, Spørgsmål 1
Hvorfor har ministeren valgt ikke at følge aktørernes anbefalinger i evalueringen af integrationsgrunduddannelsen om at hæve lønniveauet i ordningen?

Svar fra onsdag den 10. april 2019
Hvorfor har ministeren valgt ikke at følge aktørernes anbefalinger i evalueringen af integrationsgrunduddannelsen om at hæve lønniveauet i ordningen?

Svar:

Regeringen og arbejdsmarkedets parter har i februar 2019 indgået en trepartsaftale om videreførelsen af IGU-ordningen. IGU-ordningen skal sikre mulighed for arbejde og opkvalificering for flygtninge og familiesammenførte, hvis kvalifikationer og produktivitet endnu ikke står mål med kravene på det danske arbejdsmarked.

Af aftalen fremgår bl.a., at IGU-ordningen videreføres inden for de nuværende rammer således, at virksomheden betaler de overenskomstaftalte EGU-satser. På virksomheder, hvor der ikke er aftalt EGU-satser, eller på virksomheder, hvor der ikke er overenskomst, benyttes elevsatserne for første og andet år fra uddannelsesområdets overenskomst, jf. princippet i erhvervsuddannelsesloven.

Regeringen finder, at en af årsagerne til IGU-ordningens succes er, at den er forankret i det danske aftalesystem på arbejdsmarkedet, og at der således er opbakning fra både arbejdsgiver- og arbejdstagerside til ordningens organisering og indhold, herunder aflønningen. 10. april 2019 Integrationskontor Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2019 - 5631 703643 Det er regeringens faste synspunkt, at det altid skal kunne betale sig at arbejde.

Regeringen vurderer derfor løbende niveaet for integrationsydelsen med henblik på at sikre, at der er den nødvendige tilskyndelse til at gå fra passiv forsørgelse til beskæftigelse.
0:000:00