Finn Sørensen
 svarer 
Inger Støjberg

Finn Sørensen (EL) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Inger Støjberg, om på hvilken måde adskiller reglerne om tilskud til kost og logi i det foreslåede § 10 a sig fra reglerne i Undervisningsministeriets regelsæt om refusion af tilsvarende udgifter (jf. høringssvar fra FH)

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 217, Spørgsmål 3
På hvilken måde adskiller reglerne om tilskud til kost og logi i det foreslåede § 10 a sig fra reglerne i Undervisningsministeriets regelsæt om refusion af tilsvarende udgifter (jf. høringssvar fra FH)?

Svar fra mandag den 15. april 2019
Den foreslåede regulering af kost og logi i § 10 a i forslag til lov om ændring af lov om integrationsgrunduddannelse (IGU) og lov om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (Videreførelse af IGU-ordningen og EGU-bonusordningen L 217) tager udgangspunkt i de regler, som undervisningsministeren fastsætter med hjemmel i lov om godtgørelse og tilskud til befordring ved deltagelse i erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse, jf. § 12 i bekendtgørelse nr. 1797 af 27. december 2018 om godtgørelse og tilskud ved deltagelse i erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse. Dette fremgår af bemærkningerne til lovforslagets §

1, nr. 7.

Dog adskiller de to regelsæt sig eksempelvis ved, at der til forskel fra Undervisningsministeriets regler om tilskud til kost og logi i ovennævnte bekendtgørelse efter den foreslåede § 10 a, stk. 3 i forslag til lov om ændring af lov om integrationsgrunduddannelse (IGU) og lov om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag, kan ydes tilskud til virksomheder, hvor uddannelsen foregår i virksomheden. Endvidere kan virksomhederne selv ansøge om tilskud til kost og logi for deres IGU-ansatte. 15. april 2019 Integrationskontor Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2019 - 5633 703669
0:000:00