Rune Lund
 svarer 
Karsten Lauritzen

Rune Lund (EL) spørger skatteministeren, Karsten Lauritzen, om ændringsforslag om deling af lovforslaget, så den del, der handler om sælgerpantebrevsmodellen, udskilles til et selvstændigt lovforslag

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 225, Spørgsmål 3
Vil ministeren stille ændringsforslag om deling af lovforslaget, så den del, der handler om sælgerpantebrevsmodellen, udskilles til et selvstændigt lovforslag? I benægtende fald bedes ministeren yde teknisk bistand til udfærdigelse af et sådant ændringsforslag.

Svar fra torsdag den 2. maj 2019
Jeg finder ikke anledning til selv at stille et ændringsforslag som det foreslåede, men jeg vil gerne yde teknisk bistand til et ændringsforslag om deling af lovforslaget i to dele.

Ændringsforslaget kan se ud som følgende:

a Ændringsforslag om deling af lovforslaget 1) ovforslaget deles i to lovforslag med følgende titler og indhold:

A.

”Forslag til lov om ændring af lov om beskatning af fortjeneste ved afståelse af fast ejendom og virksomhedsskatteloven. (Indførelse af en sælgerpantebrevsmodel) omfattende §§ 1 og 6 og § 9, stk. 1 og 3.” B.

”Forslag til lov om ændring af ligningsloven og forskellige andre love. (Forhøjelse af det skattefrie bundfradrag for ydelser fra sociale fonde m.v., ændring af opbevaringsperiode for grundlaget for indberetning af finansielle konti, udvidelse af sømandsfradraget til søfolk på forsknings- og havundersøgelsesskibe og ændring af virkningstidspunkt for udvidelse af tonnageskatteordningen med en række specialskibsaktiviteter) omfattende §§

2-5, 7 og 8 og § 9, stk. 1, 2, 4 og 5.” [Forslag om deling af lovforslaget]

b Ændringsforslag til det under A nævnte forslag Til § 9 2) aragraffen affattes således:

Ӥ

9 Loven træder i kraft den 1. juli 2019 og har virkning for afståelse af fast ejendom, der sker den 1. januar 2020 eller senere.” [Konsekvens af ændringsforslag nr. 1]

Bemærkninger Til nr. 1 Det foreslås at dele lovforslaget i to lovforslag. Det ene lovforslag (A) vedrører indførelse af en sælgerpantebrevsmodel. Det andet lovforslag (B) vedrører forhøjelse af det skattefrie bundfradrag for ydelser fra sociale fonde m.v., ændring af opbevaringsperiode for grundlaget for indberetning af finansielle konti, udvidelse af sømandsfradraget til søfolk på forsknings- og havundersøgelsesskibe og ændring af virkningstidspunkt for udvidelse af tonnageskatteordningen med en række specialskibsaktiviteter.

Til nr. 2 Der er tale om en konsekvensændring som følge af, at det i ændringsforslag nr. 1 foreslås at dele lovforslaget.

0:000:00