Ida Auken
 svarer 
Dan Jørgensen

Ida Auken (R) spørger klima-, energi- og forsyningsministeren, Dan Jørgensen, hvor mange vandværker som leverer under 200.000 m3 vand uden egen indvinding, hvor mange der er registret som skattepligtige, og det giver uhensigtsmæssig udnyttelse af eksisterende og fremtidige vandboringer

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 50, Spørgsmål 8
Vil ministeren i forlængelse af L 50 – spm. 6 oplyse a) hvor mange vandværker som leverer under 200.000 m3 vand, der ikke har egen indvinding af vand, b) hvor mange af disse, der i dag er registeret som skattepligtige, og c) hvorvidt skattepligt på distributionsvandværker giver en uhensigtsmæssig udnyttelse af eksisterende og fremtidige vandboringer?

Svar fra tirsdag den 3. december 2019
Energistyrelsen har ikke en opgørelse over antal vandværker, som leverer under 3 200.000 m , der ikke har egen indvinding af vand. Danske Vandværker skønner, at det pt. er mellem 5 pct. og 15 pct. af de ca. 2.000 almene vandværker, som leverer 3 under 200.000 m vand, der ikke har egen indvinding af vand.

Jeg kan vedrørende b) og c) henholde mig til følgende, som jeg har modtaget fra skatteministeren:

”Jeg kan for så vidt angår b) plyse, at det ikke umiddelbart er muligt ud fra Skatteforvaltningens registre at opgøre, hvor mange små vandværker med en kapacitet på under 200.000 m3 vand, som er skattepligtige. For så vidt angår c) er jeg enig i, at skattepligten for de små vanddistributionsselskaber er uhensigtsmæssig. Det er derfor også hensigten at fremsætte et ændringsforslag, således at de små vanddistributionsselskaber omfattes af skattefritagelsesbestemmelsen. Jeg kan hertil henvise til svaret på spørgsmål 6.”
0:000:00