Erling Bonnesen
 svarer 
Mogens Jensen

V: Hvor meget kød er produceret i udlandet?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 15, Spørgsmål 1

Vil ministeren oplyse, hvor stor en andel af den samlede mængde kød, som bliver spist i Danmark, der er produceret i udlandet?

Svar fra mandag den 6. januar 2020

Spørgsmålet er forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, som oplyser følgende:

”Fødevarestyrelsen ligger ikke inde med oplysninger om, hvor meget kød, der omsættes til konsum i Danmark. Ud fra de tilgængelige importoplysninger er det således ikke muligt at se, om det importerede kød omsættes til konsum i Danmark eller for eksempel anvendes i den indenlandske produktion af produkter, som herefter eksporteres.

Fødevarestyrelsen ser sig således ikke i stand til at besvare spørgsmålet.” Det kan i øvrigt oplyses, at hverken Danmarks Statistik, Danmarks Tekniske Universitet eller Landbrug & Fødevarer er i besiddelse af data, der kan bidrage til at besvare spørgsmålet om konsum af udenlandsk kød i Danmark.

Den danske import af kød fra udlandet fremgår af nedenstående tabel, men det er som beskrevet ikke muligt at opgøre hvilken andel af importen, der omsættes til konsum.

Danmarks import af kød i tons, 2018 Import fra EU Import fra tredjelande Samlet import Kilde: Miljø- og Fødevareministeriet på baggrund af Danmarks Statistik, KN8Y.

Note: I opgørelsen medtages kød, kødprodukter og andre produkter heraf. Der kan derfor også forekomme produkter, der ikke er direkte til human konsum.

Mogens Jensen / Jesper Wulff Pedersen

0:000:00