Louise Schack Elholm
 svarer 
Morten Bødskov

Louise Schack Elholm (V) spørger skatteministeren, Morten Bødskov, om at bygge oven på aftalen om overskudsvarme med yderligere tiltag

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 82, Spørgsmål 4
Påtænker regeringen at bygge oven på aftalen om overskudsvarme med yderligere tiltag for at øge udnyttelsen af overskudsvarme, efter L 82 er vedtaget?

Svar fra mandag den 20. januar 2020
Med L 82 udmøntes en del af en bred politisk aftale, som blev indgået mellem alle Folketingets partier den 28. marts 2019. Det forventes, at udmøntning af aftalen øger udnyttelse af overskudsvarme med ca. 35 pct. i forhold til i dag.

Det bemærkes, at L 82 kun udgør første del af udmøntningen af aftale om øget udnyttelse af overskudsvarme, idet det også er aftalt, at der skal fastsættes nye regler om prisregulering af overskudsvarme, som henhører under klima-, energi- og forsyningsministerens ressortområde.

Det fremgår desuden af aftalen, at ordningen evalueres to år efter ikrafttrædelse. Hvis der i forbindelse med evalueringen viser sig et behov for justeringer af ordningen, vil det være relevant at undersøge, om der kan iværksættes yderligere tiltag med henblik på at fremme udnyttelsen af overskudsvarme.

Endelig bemærkes, at regeringen i vil 2020 fremlægge en klimahandlingsplan som opfølgning på aftale om klimaloven fra december 2019. Udnyttelse af overskudsvarme kan potentielt indgå i det videre arbejde.

0:000:00