Søren Egge Rasmussen
 svarer 
Mogens Jensen

EL: Hvor stor en del af det nuværende landbrugsareal i Danmark skal anvendes for at kunne erstatte importeret soja til foder?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 15, Spørgsmål 8

Hvor stor en del af det nuværende landbrugsareal i Danmark skal der anvendes for at kunne erstatte importeret soya til foder med protein til foder udvundet af danske græsmarker?

Svar fra mandag den 18. maj 2020

Jeg har forelagt spørgsmålet for Landbrugsstyrelsen, der oplyser følgende:

"Landbrugsstyrelsen har forelagt spørgsmålet Aarhus Universitet (AU), hvis besvarelse er vedlagt.

AU oplyser, at der med nuværende forudsætninger for græsdyrkning i Danmark kræves ca. 1.000.000 hektar græs for at producere proteinkoncentrat til erstatning af hele sojaimporten. Ved optimeret valg af græssorter, gødskning og slætstrategi samt en øget forsknings- og udviklingsindsats på græsdyrkning anslår AU, at dette areal i fremtiden kan reduceres til ca. 630.000 hektar og helt ned til 500.000 hektar, hvis proteinekstraktion i bioraffineringsanlægget kan øges." Mogens Jensen / www.mfvm.dk

0:000:00