svarer 
Mogens Jensen

Miljø- og Fødevareudvalget spørger ministeren for fødevarer, fiskeri og ligestilling, Mogens Jensen, om kommentar til henvendelse af 21/5-20 fra Den Danske Dyrlægeforening om obligatorisk mærkning og registrering af katte

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 111, Spørgsmål 2
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 21/5-20 fra Den Danske Dyrlægeforening om obligatorisk mærkning og registrering af katte, jf. B 111 - bilag 2?

Svar fra mandag den 8. juni 2020
Det anføres i henvendelsen, at Den Danske Dyrlægeforening går ind for obligatorisk mærkning og registrering, og jeg forstår det sådan, at Den Danske Dyrlægeforening overordnet set bakker op om en lovgivning, som svarer til beslutningsforslaget B111.

Den Danske Dyrlægeforening anfører, at obligatorisk mærkning og registrering ikke vil medføre offentlige udgifter, da mærkning vil blive gebyrbelagt og politiet ikke vil skulle samle mærkede katte op og føre dem tilbage til ejeren, medmindre andre forhold gør sig gældende.

Den Danske Dyrlægeforening bemærker ikke noget om, hvordan myndighederne bør forholde sig, når de støder på umærkede katte. I betragtning af, at Den Danske Dyrlægeforening ikke vurderer, at forslaget vil medføre udgifter for det offentlige, må man forstå Den Danske Dyrlægeforenings bemærkninger sådan, at der ikke skal ske noget ved, at en kat ikke mærkes og registreres. Det er mit synspunkt, at hvis der ikke sker noget ved at undlade at mærke og registrere, skal man ikke forvente en nævneværdig ændring i katteejernes adfærd.

Dog mener jeg ikke, at det mest hensigtsmæssige er at gøre mærkning og registrering til et strafferetligt spørgsmål og dermed en politiopgave. Regeringen har derimod givet sit eget bud på, hvilken konsekvens der bør være ved at undlade at mærke og registrere sin kat. Jeg henviser til mit svar på B 111 - spørgsmål 1 for en beskrivelse af regeringens forslag.

Mogens Jensen / www.mfvm.dk
0:000:00