Pernille Vermund
 svarer 
Mattias Tesfaye

Pernille Vermund (NB) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Mattias Tesfaye, om ministeren anerkender, at Marrakesherklæringen har et entydigt positivt billede af migration

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 177, Spørgsmål 2
Anerkender ministeren, at Marrakesherklæringen har et entydigt positivt billede af migration?

Svar fra onsdag den 17. juni 2020
Nej, den vurdering deler jeg ikke.

Formålet med FN's migrationserklæring er at bidrage til, at migration er sikker, velordnet og regulær, og at imødegå irregulær migration, herunder gennem bekæmpelse af menneskesmugling og -handel.

Erklæringen har en overodnet tilgang til migration, og den tager således sigte på at adressere alle aspekter af migration, herunder også de åbenlyse udfordringer og problemer, som irregulær migration medfører.

Erklæringen består af 23 målsætninger, der bl.a. skal bidrage til at dæmme op for irregulær migration. Derudover indeholder erklæringen en række retningsgivende principper, der bl.a. bekræfter, at stater har fuld suverænitet over egen udlændinge- og migrationspolitik inden for gældende internationale forpligtelser.

Jeg anerkender, at dele af erklæringen er imødekommende overfor den lovlige migration, men her er det afgørende, at erklæringen bestræber sig på at gøre migration sikker, velordnet og regulær, hvilket netop indebærer, at der også tages sigte på at imødegå negative aspekter af migration. Det kommer til udtryk i en række af erklæringens målsætninger, herunder f.eks. målsætning 11, der har fokus på behovet for skabe en integreret, koordineret og sikker grænsekontrol, målsætning 9, der tager sigte på at bekæmpe menneskesmugling- og handel, samt at holde bagmændene retligt ansvarlige herfor, og målsætning 21 om fremme af tilbagesendelse af personer uden lovligt ophold.

Udlændinge- og Integrationsministeriet Internationalt udlændingesamarbejde Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2020 - 10160 1292903 Mattias Tesfaye / Jesper Egevang Side
0:000:00