Pernille Vermund
 svarer 
Mattias Tesfaye

Pernille Vermund (NB) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Mattias Tesfaye, om ministeren anerkender, at internationale retsakter ofte udvikler sig på baggrund af en række politiske erklæringer, der gradvis bygger op til politisk bindende aftaler, og at Marrakesherklæringen kan være et led i en sådan kæde

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 177, Spørgsmål 3
Anerkender ministeren, at internationale retsakter ofte udvikler sig på baggrund af en række politiske erklæringer, der gradvis bygger op til politisk bindende aftaler, og at Marrakesherklæringen kan være et led i en sådan kæde?

Svar fra onsdag den 17. juni 2020
Internationale retsakter bliver ikke til i et vakuum. De vil ofte søge inspiration i forudgående drøftelser, normer og politiske erklæringer. Og der vil ofte være gået lange forhandlinger forud for vedtagelse af retsakter. Det er dog vigtigt at slå fast, at stater altid suverænt bestemmer, hvorvidt man ønsker at tilslutte sig internationale retsakter.

I forhold til den aktuelle sag er det vigtigt at være opmærksom på FNerklæringens ordlyd om anerkendelse af staters suveræne ret til at fastlægge egen udlændingelovgivning. 17. juni 2020 Udlændinge- og Integrationsministeriet Internationalt udlændingesamarbejde Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2020 - 10161 1292913 Mattias Tesfaye / Jesper Egevang Side 1/
0:000:00