Jette Ryde Gottlieb
 svarer 
Peter Hummelgaard

Jette Gottlieb (EL) spørger beskæftigelsesministeren, Peter Hummelgaard, om at referenceperioden kun løber til 31.december 2020, og ikke hele perioden

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 213, Spørgsmål 2
Hvad er ministerens forklaring på, at referenceperioden kun løber til 31.december 2020, og ikke hele perioden med et forbrug (muligt frem til 30. april 2021), som det fremgår af pkt. 2.2.2 ministeriets overvejelser (s. 16)? Vil ministeren tage initiativ til at referenceperioden følger indtil udløbet af ordningen.

Svar fra tirsdag den 8. september 2020
”Hvad er ministerens forklaring på, at referenceperioden kun løber til 31. december 2020, og ikke hele perioden med et forbrug (muligt frem til 30. april 2021), som det fremgår af pkt. 2.2.2 ministeriets overvejelser (s. 16)? Vil ministeren tage initiativ til at referenceperioden følger indtil udløbet af ordningen ” Svar:

Jeg har fremsat et ændringsforslag, hvor forbrug af referenceperioden og perioder til opgørelse af karensdage suspenderes i samme periode, som gælder for suspensionen af dagpengeforbruget, jf. lovforslagets § 1, nr. 4.

Dermed sikres det, at alle har mulighed for få dagpenge på alle ledige dage under en arbejdsfordeling i perioden frem til og med den 31. december 2020 for arbejdsfordelingen under de eksisterende regler, og i alle arbejdsfordelinger iværksat efter de foreslåede nye regler, som ifølge L 212 kan strække sig ind i 2021, dog i højst 4 måneder. Suspensionen af referenceperioden vil derfor også kunne strække sig ind i 2021, dog i højst 4 måneder.

Suspensionen af forbrug af referenceperiode og perioder til opgørelse af karensdage følger den udmøntning af den tidligere suspendering af dagpengeforbruget, som har været indført i perioden fra 1. marts 2020 frem til 31. august 2020.

Hvis karensdage eller referenceperiode ikke blev suspenderet, vil det betyde, at nogle personer under en arbejdsfordeling kan risikere ikke at kunne få dagpenge på grund af udløb af referenceperioden eller for en enkelt dag på grund af for få timers beskæftigelse inden og/eller under en arbejdsfordeling.
0:000:00