Jette Ryde Gottlieb
 svarer 
Peter Hummelgaard

Jette Gottlieb (EL) spørger beskæftigelsesministeren, Peter Hummelgaard, om at bekræfte, at personer under 25 år vil få forhøjede dagpenge på lige fod med andre omfattet af arbejdsfordeling

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 213, Spørgsmål 3
Kan ministeren bekræfte, at personer under 25 år vil få forhøjede dagpenge på lige fod med andre omfattet af arbejdsfordeling?

Svar fra tirsdag den 8. september 2020
” Kan ministeren bekræfte, at personer under 25 år vil få forhøjede dagpenge på lige fod med andre omfattet af arbejdsfordeling ?” 8. september 2020 J.nr.

2020-6689 Svar:

Ja, ledige medlemmer under 25 år vil være omfattet af det forhøjede dagpengemaksimum under en midlertidig arbejdsfordeling.

Som for andre ledige under den midlertidige arbejdsfordeling vil der fortsat ske en individuel satsberegning for den enkelte dagpengemodtager, som afhænger af forudgående lønindtægt.

Det følger af de særlige regler om ungesatsen, at dagpengene sættes ned til 50 pct. af det almindelige dagpengemaksimum efter modtagelse af dagpenge i 962 timer svarende til 6 måneder med dagpenge. Her gælder altså ikke det forhøjede dagpengemaksimum.

Hvis den unge under 25 år inden for tre år har fået indberettet mindst 3.848 løntimer (svarende til to års beskæftigelse), sættes dagpengesatsen ikke ned, men vil blive udbetalt med den individuelle dagpengesats. Det samme gælder, hvis den unge under 25 år har gennemført en uddannelse, der kan give ret til dagpenge på dimittendvilkår. Er pågældende omfattet af en midlertidig arbejdsfordeling, vil der i disse tilfælde gælde det højere dagpengemaksimum.

Arbejdsfordelinger omfatter typisk personer, der kommer fra beskæftigelse. En person under 25, som kommer fra beskæftigelse og ikke har forbrugt af sin dagpengeperiode, vil være omfattet af det forhøjede dagpengemaksimum i de første 6 måneder med dagpenge. Eftersom en arbejdsfordeling efter den nye midlertidige ordning maksimalt kan vare 4 måneder i alt, vil de i så fald være omfattet af det forhøjede dagpengemaksimum under hele arbejdsfordelingen.
0:000:00