Jette Ryde Gottlieb
 svarer 
Peter Hummelgaard

Jette Gottlieb (EL) spørger beskæftigelsesministeren, Peter Hummelgaard, om at oversende den tekniske beregning på, at beskæftigelsen midlertidigt reduceres med 700 fuldtidspersoner

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 213, Spørgsmål 10
Vil ministeren oversende den tekniske beregning på at beskæftigelsen midlertidigt reduceres med 700 fuldtidspersoner, jf. punkt 3.3 (s. 32)?

Svar fra lørdag den 12. september 2020
”Vil ministeren oversende den tekniske beregning på at beskæftigelsen midlertidigt reduceres med 700 fuldtidspersoner, jf. punkt 3.3 (s. 32)?” Svar:

Den negative beskæftigelsesvirkning på ca. 700 fuldtidspersoner, jf. pkt. 3.3 (s. 32) ækker over adfærdsvirkningen i forbindelse med forhøjelsen af den maksimale dagpengesats, dækningsbidrag, justering af regler om teknisk belægning og forlængelse af lempeligere rådighedsforpligtigelse.

Disse elementer af aftalen dækker alle over en direkte eller indirekte øget dagpengeudbetaling til arbejdstageren i den nye midlertidige arbejdsfordelingsordning.

Det gælder enten ved en højere dagpengesats (forhøjelse af den maksimale dagpengesats og dækningsbidrag), mindre fradrag i dagpengeudbetalingen (teknisk belægning) eller sanktionering (rådighedsforpligtigelse).

Beregningerne af den negative beskæftigelsesvirkning på de ca. 700 fuldtidspersoner jf. pkt. 3.3. følger af de gængse regneprincipper fra dagpengekommissionen, dvs. at en stigning i dagpengeudbetalingen for dagpenge og supplerende dagpengemodtagere vil medføre en reduktion i beskæftigelsen.

Af tabel 1 fremgår, hvor meget de enkelte elementer udgør af de ca. 700 fuldtidspersoner jf. pkt. 3.3.

Tabel 1 Negative beskæftigelsesvirkning jf. pkt. 3.3 (s. 32) L 213 Antal fuldtidspersoner Forhøjelse af den maksimale dagpengesats til 23.000 Dækningsbidrag af differencen mellem G-dage og dagpengesatsen Justering af regler om teknisk belægning 485 185 5 12. september 2020 J.nr.

2020 - 6725 Forlængelse af lempeligere rådighedsforpligtigelse I alt 20 695 Anm: Tallene er afrundet til nærmeste 5 fuldtidspersoner.
0:000:00