Dennis Flydtkjær
 svarer 
Joy Mogensen

Dennis Flydtkjær (DF) spørger kulturministeren, Joy Mogensen, om baggrunden for, at ministeren mener, at menige bestyrelsesmedlemmer af et specialforbund ikke skal kunne vælges til Team Danmarks bestyrelse

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 19, Spørgsmål 1
Hvad er baggrunden for, at ministeren mener, at menige bestyrelsesmedlemmer af et specialforbund ikke skal kunne vælges til Team Danmarks bestyrelse?

Svar fra mandag den 2. november 2020
Hidtil har der ikke været regler for, hvem der kunne sidde i Team Danmarks bestyrelse. I lyset af svømmesagen synes jeg, at det er vigtigt at afgrænse, hvem der kan sidde i Team Danmarks bestyrelse for at begrænse mulig inhabilitet og interessekonflikter. Det kan fx opstå, hvis en formand eller et bestyrelsesmedlem i et specialforbund samtidig også sidder i Team Danmarks bestyrelse, som eksempelvis skal håndtere en konkret sag vedr. elitemiljøet i det selv samme specialforbund. Samtidig skal der findes en balance i forhold til, at der også sidder medlemmer i Team Danmarks bestyrelse, der har et indgående kendskab til dansk eliteidræt og forholdene for eliteudøvere og trænere, idrættens organisering osv.

I høringssvarene er der givet en del modsatrettede bud på, hvem der skal kunne eller ikke kunne sidde i Team Danmarks bestyrelse. Jeg synes, der i lovforslaget er fundet den rette balance, sådan at ansatte i DIF og DIFs specialforbund samt bestyrelsesmedlemmer i specialforbundene ikke samtidig kan sidde i Team Danmarks bestyrelse. Jeg ønsker derimod ikke generelt at udelukke alle personer, der varetager valgte hverv i DIF og specialforbund eller sidder i DIFs bestyrelse, men finder samtidig også, at det er muligt at finde kompetente personer med særlig indsigt i eliteidræt uden for disse organisationer og positioner.

Joy Mogensen Dok. nr. 20/04968-
0:000:00