Rasmus Jarlov
 svarer 
Morten Bødskov

Rasmus Jarlov (K) spørger skatteministeren, Morten Bødskov, hvorledes de foreslåede regler om fast driftssted spiller sammen med reglerne om CFC-beskatning, herunder om alle dele om CFC-beskatning er udgået af lovforslaget sammenlignet med lovforslag nr. L 48 (folketingsåret 2019-20)

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 28, Spørgsmål 2
Vil ministeren redegøre for, hvorledes de foreslåede regler om fast driftssted spiller sammen med reglerne om CFC-beskatning, herunder om alle dele om CFC-beskatning er udgået af lovforslaget sammenlignet med lovforslag nr. L 48 (folketingsåret 2019-20)?

Svar fra fredag den 6. november 2020
De foreslåede regler vedrørende fast driftssted vedrører spørgsmålet om, hvorvidt fysiske og juridiske personer, der er skattemæssigt hjemmehørende uden for Danmark, kan anses for begrænset skattepligtige af indkomst, som de oppebærer ved aktiviteter her i landet.

En indkomst er omfattet af den begrænsede skattepligt, når den fysiske eller juridiske person opfylder betingelserne for at have et fast driftssted her i landet.

Reglerne om CFC-beskatning vedrører derimod spørgsmålet om, i hvilket omfang danske moderselskaber kan beskattes af indkomst, der oppebæres af udenlandske datterselskaber, fordi mobile (let flytbare) aktiver er blevet placeret i de udenlandske datterselskaber.

De to regelsæt har derfor et forskelligt sigte, og der er ikke noget direkte samspil mellem regelsættene.

Det kan bekræftes, at alle de dele af lovforslag nr. L 48 (Folketingsåret 2019-20), der vedrørte foreslåede ændringer af CFC-reglerne, er udgået af nærværende lovforslag.

0:000:00