Marie Bjerre
 svarer 
Astrid Krag

V: Er krigsveteraner en del af målgruppen for det sociale frikort?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 91, Spørgsmål 6

Er krigsveteraner, hvor mange eksempelvis tidligt kommer på førtidspension, en del af målgruppen for det sociale frikort? Og vil ministeren i bekræftende fald gøre noget for, at det sociale frikort kan blive en del af veteranindsatsen og udbrede kendskabet til ordningen, eksempelvis via veterancentre og deres socialrådgivere?

Svar fra tirsdag den 8. december 2020
Krag: Krigsveteraner er også omfattet af ordningen med et socialt frikort

Krigsveteraner er – som andre borgere – omfattet af ordningen med et socialt frikort, såfremt de opfylder målgruppekriterierne herfor. Ifølge § 2, stk. 2, i lov om forsøg med et socialt frikort omfatter målgruppen borgere med særlige sociale problemer, der op- fylder betingelserne for at kunne modtage hjælp eller støtte efter afsnit V i lov om social service, og som hverken har været under ordinær uddannelse eller haft en arbejdsindkomst på over 10.000 kr. inden for de seneste 12 måneder forud for tilkendelsen af et socialt frikort samt opfylder opholdskravet for ret til uddannelseshjælp eller kon- tanthjælp i § 11 i lov aktiv socialpolitik.

Med henblik på at sikre kendskab til, at også krigsveteraner i målgruppen for ordningen med et socialt frikort vil kunne blive tildelt et sådant, vil ministeriet i forbindelse med arbejdet med at udbrede kendskabet til ordningen i starten af det nye år gå i dialog med relevante aktører på området herom.

0:000:00