Søren Egge Rasmussen
 svarer 
Rasmus Prehn

Søren Egge Rasmussen (EL) spørger ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn, om retten til mulighed for et mættende og nærende plantebaseret måltid indføres i udvalgte offentlige køkkener

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 45, Spørgsmål 1
Hvad er ministerens holdning til en nuanceret variant af forslaget, så retten til mulighed for et mættende og nærende plantebaseret måltid indføres i udvalgte offentlige køkkener, hvor borgere har ophold i længere tid, f.eks. på bosteder, plejehjem eller ved længerevarende hospitalsophold?

Svar fra mandag den 18. januar 2021
At fremme det grønne og klimavenlige valg i de offentlige køkkener er en vigtig agenda. Jeg forventer som oplyst under 1. behandlingen, at der i de kommende år vil være mere fokus på grønne måltider i offentlige køkkener – også på fx plejehjem og hospitaler. Jeg er således enig i, at der bør være mulighed for at vælge et grønt måltid mad, der er både mættende, sundt og nærende Jeg kan kun opfordre kommuner og regioner til at forpligte sig og være med til at inspirere til og give mulighed for flere grønne valg for den enkelte borger i de offentlige køkkener. Jeg glæder mig derfor også over, at mange offentlige køkkener allerede er i gang med at løfte opgaven med at fremme det grønne og også har meget store ambitioner på området. Det vil blive understøttet af de råd og vejledninger, Fødevarestyrelsen giver til de offentlige køkkener. Jeg ønsker dog også at understøtte og opretholde den frihed, der er til lokalt at træffe beslutninger om sammensætningen af udbuddet i de offentlige køkkener.

Rasmus Prehn / www.mfvm.dk
0:000:00