Peter Skaarup
 svarer 
Nick Hækkerup

Peter Skaarup (DF) spørger justitsministeren, Nick Hækkerup, at man skal have en tilladelse til at have en peberspray ligesom med jagtvåben

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 111, Spørgsmål 2
Vil ministeren – idet ministeren under 1. behandling af lovforslaget den 11. december 2020 udtalte, at det efter ministerens opfattelse skal være således, at skal man have en peberspray, så skal man have en tilladelse ligesom med jagtvåben – være indstillet på, at denne tilladelse bliver udvidet til at omhandle flere personer, end personer som allerede har været udsat for visse episoder, f.eks. personer der opfylder betingelser om, at de ikke må være straffet, at de ikke må være medlem af en bande, osv., så man ad den vej kan afskære kriminelle fra at kunne købe peberspray, men fortsat lade hr. og fru Jensen købe disse peberspray til at opnå tryghed i eget hjem?

Svar fra torsdag den 7. januar 2021
Den nye tilladelsesordning er tænkt til personer, som har et særligt behov for beskyttelse, f.eks. personer der vurderes at være i konkret risiko for overfald i forbindelse med æresrelaterede konflikter, samlivsrelaterede konflikter eller stalking. Det vil ikke være en betingelse, at ansøger har været udsat for en eller flere konkrete overfald eller f.eks. har fået meddelt et tilhold eller udleveret en overfaldsalarm eller lignende. For at styrke tilladelsesordningen yderligere foreslås det desuden at afgiftsfritage ordningen.

Ved at knytte ordningen til en konkret tilladelse sikres det, at peberspray ikke lander i de kriminelles hænder og bliver brugt forkert. Jeg mener grundlægende ikke, at det skaber tryghed i samfundet, at borgere bevæbnes.

0:000:00