svarer 
Rasmus Prehn

Miljø- og Fødevareudvalget spørger ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn, om kommentar til præsentation fra Dansk Vegetarisk Forenings foretræde for udvalget 13/1-21

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 45, Spørgsmål 3
Vil ministeren kommentere præsentationen fra Dansk Vegetarisk Forenings foretræde for udvalget 13/1-21, jf. B 45 - bilag 1?

Svar fra fredag den 22. januar 2021
I starten af året blev De nye officielle Kostråd – godt for sundhed og klima lanceret, hvor danskerne bliver vejledt til, hvordan man kan spise både sundt og klimavenligt, ved netop at skrue ned for kødet og spise mere planterigt.

I daginstitutionerne er det i dag en lokal beslutning, hvorvidt der serveres f.eks. et vegetarisk alternativ, om maden skal være økologisk, eller om der skal tages særlige kulturelle og religiøse hensyn i forhold til maden. Udgangspunktet er således, at man lokalt har frihed til at træffe disse beslutninger understøttet af de officielle anbefalinger. Fødevarestyrelsens officielle anbefalinger til maden i daginstitutioner omfatter vegetarisk mad og mad med mindre kød. Disse anbefalinger bliver i 2021 opdateret i forhold til de nye Kostråd, så det bliver nemmere for daginstitutionerne at tilbyde mad, der både er sund og klimavenlig. På samme måde bliver anbefalingerne til skoler, fritidsordninger, uddannelsesinstitutioner sætte mål og ambitioner i forhold til deres madudbud, herunder har fokus på at tilbyde vegetariske måltider.

Kommunerne og regionerne vil blive understøttet af de officielle anbefalinger.

I forhold til områderne plejehjem, hospitaler og psykiatri henvises til den samtidige besvarelse af spørgsmål 2 til beslutningsforslag B 45.

Rasmus Prehn / www.mfvm.dk
0:000:00