Alex Vanopslagh
 svarer 
Simon Kollerup

LA spørger til sagsbehandlingstider i Konkurrencerådet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 116, Spørgsmål 40

Under høringen i Erhvervsudvalget den 13. januar 2021, udtalte formanden for Konkurrencerådet, at man havde stor fokus på sagsbehandlingstiderne i Rådet. Ministeren bedes på den baggrund oversende en oversigt over udviklingen i sagsbehandlingstiderne i Konkurrencerådet over de sidste 10 år.

Svar fra mandag den 25. januar 2021
Kollerup: Her kan du se udviklingen i sagsbehandlingstiden for konkurrencesager siden 2015

Jeg har forelagt spørgsmålet for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der har oplyst følgende:

”Konkurrence og Forbrugerstyrelsen skal indledningsvis gøre opmærksom på, at det er vanskeligt at sammenligne den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for konkurrencesager i forskellige år. Det skyldes, at der kan være stor forskel på sagernes omfang og kompleksitet og på de indbragte parters ønske om at bistå med sagens oplysning. Der er derfor også stor forskel på, hvor lang tid det tager at behandle en konkurrencesag.

Samtidig har der været væsentlige ændringer i lovgivningen i de sidste 10 år, som har påvirket sagsbehandlingstiden, herunder introduktion af lovfastsatte høringsfrister for afgørelsesudkast på 6 uger.
 
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har således ikke en tidsserie for sagsbehandlingstider for afgørelser eller beslutninger truffet af Konkurrencerådet om overtrædelse af konkurrencereglerne (undtaget fusionssager), der muliggør sammenligning af sagsbehandlingstiden over de sidste 10 år.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen kan oplyse udviklingen i sagsbehandlingstiden i perioden 2015 til 2020, jf. tabel 1.

Tabellen viser den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for perioden 2015 til 2020 for de i alt 59 sager, hvor Konkurrencerådet har konstateret en overtrædelse af konkurrencereglerne eller har gjort tilsagn bindende, jf. konkurrencelovens §6, §11, §11a, §11b eller har oversendt sagen til SØIK mhp. en strafferetlig vurdering. Sagsbehandlingstiden er målt som forskellen mellem datoen for rådets afgørelse eller oversendelse og datoen for sagens oprettelse i Konkurrenceog Forbrugerstyrelsen.”

0:000:00