Samira Nawa
 svarer 
Peter Hummelgaard

Samira Nawa (R) spørger beskæftigelsesministeren, Peter Hummelgaard, om der er ministerier, som i forbindelse med rekruttering til ministeriet benytter it-systemer, som automatisk – som en forhåndsindstilling – fjerner oplysninger om køn og alder i jobansøgninger

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 117, Spørgsmål 1
Vil ministeren oplyse, om der er ministerier, som i forbindelse med rekruttering til ministeriet benytter it-systemer, som automatisk – som en forhåndsindstilling – fjerner oplysninger om køn og alder i jobansøgninger? I bekræftende fald hvilke? Der henvises til artiklen i Politiken den 24. marts 2021 ””Et kæmpe skridt i den rigtige retning”: Oplysninger om alder og køn fjernet fra statens digitale ansættelsessystem”.

Svar fra onsdag den 12. maj 2021
”Vil ministeren oplyse, om der er ministerier, som i forbindelse med rekruttering til ministeriet benytter it-systemer, som automatisk – som en forhåndsindstilling – fjerner oplysninger om køn og alder i jobansøgninger? I bekræftende fald hvilke?

Der henvises til artiklen i Politiken den 24. marts 2021 ”Et kæmpe skridt i den rigtige retning”: Oplysninger om alder og køn fjernet fra statens digitale ansættelsessystem”.” Svar:

Statens rekrutteringssystem hører til Økonomistyrelsens ressortområde, hvorfor jeg har anmodet Økonomistyrelsen om bidrag til besvarelsen. Styrelsen har oplyst følgende:

”Det skal indledningsvis bemærkes, at Økonomistyrelsen alene kan udtale sig om anvendelsen af Statens eRekruttering (SeR).

Som det fremgår af artiklen i Politiken, har Økonomistyrelsen taget initiativ til at ændre de standardskabeloner, som findes i SeR, således at alder og køn ikke default fremgår af disse. Som det ligeledes fremgår af artiklen, vil det dog stadig være muligt at opbygge egne institutionsspecifikke skabeloner, hvor felterne vedr. alder og køn fremgår. Det er så op til den enkelte institution selv at afgøre, om man har et legitimt behov for at få disse oplysninger.

Der er således ikke en forhåndsindstilling i SeR, der fjerner oplysninger om alder og køn, kun at felterne ikke vises automatisk, medmindre man har foretaget et aktivt valg gennem etablering af egne skabeloner.”
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00