svarer 
Trine Bramsen

Transportudvalget spørger transportministeren, Trine Bramsen, om kommentar til henvendelse af 23/3-22 fra Dansk Vand- og Spildevandsforening, DANVA, vedrørende ladestandermarkedet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 112, Spørgsmål 3
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 23/3-22 fra Dansk Vand- og Spildevandsforening, DANVA, vedrørende ladestandermarkedet, jf. L 112 - bilag 4?

Svar fra onsdag den 2. marts 2022
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 23/3-22 fra Dansk Vand- og Spildevandsforening, DANVA, vedrørende ladestandermarkedet, jf. L 112 - bilag 4?

Svar:

Kommunestyrelseslovens § 60 indeholder hjemmel til, at der med tilsynsmyndighedens godkendelse kan etableres samarbejde mellem kommuner. Kommunale fællesskaber er offentlige myndigheder, der på samme vilkår som en kommune varetager afgrænsede kommunale opgaver, som de har fået overladt til selvstændig varetagelse af deltagerkommunerne. Kommunale fællesskaber er typisk organiseret som interessentskaber.

Kommunale fællesskaber efter § 60 er underlagt de samme regler som kommuner med henblik på deres udøvelse af forretningsmæssige aktiviteter mv., og det er derfor hensigten med lovforslaget L112, at de i forhold til lademarkedet underlægges præcis den samme regulering som kommunerne. De får således gennem lovforslaget L112 hjemmel til at indgå aftale med operatører af ladepunkter om etablering af offentligt tilgængelige ladepunkter og levering af opladningstjenester på fællesskabets arealer. Det kan f.eks. være relevant, hvis et kommunalt fællesskab har etableret ladepunkter til brug for opladning af egne køretøjer, og beslutter, at ladepunktet skal være offentligt tilgængeligt, og indgår aftale herom med en operatør.

Hjemlen i L112 omfatter ikke øvrige kommunale selskaber. De øvrige selskaber er ikke underlagt de kommunale styrelsesregler, men er typisk etableret på grundlag af en bestemt sektorlovgivning, som også kan fastlægge rammerne for de pågældende selskabers Side udøvelse af anden virksomhed. I det omfang kommunalt ejede forsyningsselskaber organiseret som aktieselskaber, som nævnt i henvendelsen fra DANVA, indgår aftale med operatører af ladepunkter, skal det derfor være hjemlet gennem anden lovgivning.
0:000:00