Dennis Flydtkjær
 svarer 
Jeppe Bruus

Dennis Flydtkjær (DF) spørger skatteministeren, Jeppe Bruus, om at bekræfte, at der i kraft af den nuværende lovgivning om skattefri gave til medarbejdere allerede er indberegnet et tabt skatteprovenu i finansloven

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 155, Spørgsmål 10
Vil ministeren bekræfte, at der i kraft af den nuværende lovgivning om skattefri gave til medarbejdere allerede er indberegnet et tabt skatteprovenu i finansloven, og oplyse værdien og forholdet mellem andel af lønmodtagere, der modtager gaven i procent kontra et gennemsnitligt gavebeløb i den oprindelige beregningsmodel, der opgjorde et tabt skatteprovenu?

Svar fra fredag den 3. juni 2022
I forbindelse med budgettering til finansloven skønnes der over indtægterne i finansåret på baggrund af en opgørelse af udskrivningsgrundlaget. Der skønnes således over indtægter fra skattepligtige aktiviteter. Hertil kommer provenuskøn i forbindelse med lovændringer, der har en effekt på indtægterne i det pågældende finansår.

Aktiviteter, der efter gældende regler ikke er skattepligtige, indgår ikke i skøn for skatteindtægterne på finansloven. De bliver dog i mange tilfælde opgjort i forbindelse med Skatteministeriets skøn over skatteudgifter, hvis der er tale om skattefritagelser, som afviger fra de generelle regler for beskatning.

Jeg kan herudover henvise til SAU B 155 – svar på spm. 2.

0:000:00