Lisbeth Bech-Nielsen
 svarer 
Morten Bødskov

Lisbeth Bech-Nielsen (SF) spørger erhvervsministeren, Morten Bødskov, om status for arbejdet med at definere kritisk infrastruktur

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 127, Spørgsmål 1
Vil ministeren redegøre for status for arbejdet med at definere kritisk infrastruktur?

Svar fra mandag den 22. maj 2023
Kritisk infrastruktur er defineret i anvendelsesbekendtgørelsen (bekendtgørelse nr. 1491 af 25. juni 2021 om afgrænsning af anvendelsesområdet for lov om screening af visse udenlandske direkte investeringer m.v. i Danmark (investeringsscreeningsloven)) som:

”Infrastruktur, herunder faciliteter, systemer, processer, netværk, teknologier, aktiver og serviceydelser, som er nødvendige for at opretholde eller genoprette samfundsvigtige funktioner”.

Der ændres ikke på definitionen af kritisk infrastruktur med denne lovændring. Hvad angår arbejdet med at definere kritisk infrastruktur, henviser jeg til finansministeren, som snarest muligt vil besvare FIU alm. del s 187.
0:000:00