Lisbeth Bech-Nielsen
 svarer 
Morten Bødskov

Lisbeth Bech-Nielsen (SF) spørger erhvervsministeren, Morten Bødskov, om det med længere tid til processen ville være muligt at dække hele energiområdet, hvilket oprindelig var formålet med loven

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 127, Spørgsmål 2
Vil ministeren vurdere, om det ville være muligt, såfremt der var længere tid til processen, at opfylde det, der oprindelig var formålet med loven, nemlig at dække hele energiområdet?

Svar fra tirsdag den 23. maj 2023
Jeg har noteret med tilfredshed, at der generelt er bred opbakning til intentionen bag lovforslaget, hvor vi skærper kontrollen med dansk kritisk infrastruktur. Omvendt viste den offentlige høring, at der er behov for nærmere undersøgelser og analyser med bredere inddragelse af erhvervslivet og andre interessenter for at sikre en hensigtsmæssig afgrænsning af anvendelsesområdet, herunder også for så vidt angår energiområdet. Der arbejdes hen mod, at den nærmere afgrænsning vil ske i det kommende folketingsår.

Det bemærkes desuden, at de eksisterende regler i visse tilfælde allerede dækker investeringer og visse udbud på energiområdet.

ERHVERVSMINISTERIET Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Tlf.

Fax 33 92 33 50 33 12 37 78 CVR-nr. 10 09 24 85 EAN nr. 5798000026001 [email protected]

www.em.dk
0:000:00