100 ansatte forsvinder fra Statsforvaltningen

DOKUMENTATION: Regeringen vil med en ny struktur af Statsforvaltningen forbedre økonomien og sikre kortere sagsbehandlingstider. Ændringerne betyder blandt andet, at statsforvaltningerne mister 100 ansatte.
Kasper Frandsen
Regeringen fremlagde torsdag 25. oktober 2012 sit forslag til en ny struktur for statsforvaltningerne, som ifølge regeringen vil betyde kortere sagsbehandlingstider og mere ensartet sagsbehandling, uanset hvor borgerne bor.

Samtidig håber regeringen, at den nye struktur løser statsforvaltningernes økonomiske udfordring, der vokser med godt 93 mio. kr. i 2016.

De fem statsforvaltninger har i flere år kæmpet med dårlig økonomi og har siden 2009 måttet leve med midlertidige bevillinger. Bevillingerne til statsforvaltningerne er faldende, og samtidig vokser både mængden af sager og sagernes kompleksitet.

"Vi har fundet en samlet, holdbar løsning for statsforvaltningerne, hvor vi har lagt vægt på større retssikkerhed for borgerne og større faglighed i de nye specialiserede enheder. Der er en retssikkerhed for borgerne i, at de får den samme sagsbehandling, uanset hvor i landet de bor, og at reglerne bliver mere enkle, så systemet bliver mere gennemskueligt for borgerne," siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) i en pressemeddelelse.

Regeringens forslag til ny struktur for statsforvaltningerne vil kort fortalt betyde, at:

- De fem statsforvaltninger får én fælles ledelse med hovedkontor i Aabenraa. Statsforvaltningerne får på den måde en enklere ledelsesstruktur og én samlet administration.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00