Debat

Martin Henriksen: Asylpolitikken ødelægger mit land

DEBAT: Kommunerne kan ikke klare den voldsomme asyltilstrømning, og det går ud over danskerne. Der er brug for en ny asylpolitik, hvor vi begrænser antallet af asylansøgere og i stedet hjælper i nærområderne, skriver Martin Henriksen (DF).

Kommunerne kan ikke klare asyltilstrømningen, skriver Martin Henriksen (DF).
Kommunerne kan ikke klare asyltilstrømningen, skriver Martin Henriksen (DF).
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Martin Henriksen (DF)
Integrations- og udlændingeordfører 

Kommunerne lider i den grad på grund af de stigende udfordringer, som den voldsomme asyltilstrømning medfører, og det kan de takke regeringens slappe asylpolitik for.

Martin Henriksen (DF)
Integrations- og udlændingeordfører

Der er igennem flere år kommet mange asylansøgere til Danmark.

I år skal cirka 12.000 integreres i landets kommuner. 12.000! Det kan ikke lade sig gøre.

Dette tal kan jo selvfølgelig ikke stå alene, fordi en del af disse 12.000 udlændinge, der ofte er mænd, der er rejst hertil alene, vil søge om familiesammenføring og dermed få deres kone og børn til Danmark, så snart de får muligheden for det.

Hvis alle disse udlændinge får familiesammenført deres ægtefælle og ét barn, så kan denne massive tilstrømning ende med, at Danmark på baggrund af regeringens slappe asylpolitik skal forsøge at integrere hele 36.000 asylansøgere. Og det er nok lavt sat.

Jeg har besøgt nogle af nærområderne til store konflikter, og i forhold til den syriske konflikt har jeg besøgt Jordan. Et ikke-videnskabeligt slag på tasken fra min side er, at der sidder mange familier med i nogle tilfælde op til ti børn og venter på at komme til Europa, når deres familiesammenføring falder på plads. Det ender galt. Derfor er det vigtigt, at man forholder sig til et bare nogenlunde retvisende tal, når vi debatterer asylpolitikken.

En central spiller i alt dette er Flygtningenævnet, som i vid udstrækning fortolker asylreglerne og eksempelvis domme fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. Jeg har i tidligere indlæg og i flere debatter problematiseret nævnets sammensætning og placering i det danske asylsystem. Det er fortsat min opfattelse, at det har udviklet sig til et demokratisk og folkeligt problem, at et ikke-folkevalgt organ og gamle konventioner har så stor indflydelse på samfundsudviklingen i Danmark.

Kommunerne drukner i integrationsopgaver
Kommunerne gør et kæmpe stykke arbejde for at finde og tilbyde de mange udlændinge en bolig og med at få integrationsindsatsen sat i værk.

Men det koster, og det skubber danskerne bagerst i boligkøen. Det giver mig ærlig talt en dårlig smag i munden.

Kommunerne lider i den grad på grund af de stigende udfordringer, som den voldsomme asyltilstrømning medfører, og det kan de takke regeringens slappe asylpolitik for. De kan desuden se frem til at punge yderligere ud, når udlændingene henter deres ægtefæller og børn herop.

Jyllands-Posten vurderede sidste år, at en flygtningefamilie bestående af to forældre på kontanthjælp og tre børn kan få omkring 450.000 kr. om året inklusive ydelser fra kommunekassen – vel at mærke fra dag ét. Det er uforskammet overfor den danske befolkning. Ganske enkelt. Og det er mere end selvsamme familie kunne få udbetalt, dengang Dansk Folkeparti havde indflydelse.

Hjælp flygtninge i nærområderne
I Dansk Folkeparti ser vi gerne, at asylpolitikken omlægges, så vi fremover hjælper langt flere i nærområderne i stedet for at hjælpe de mest ressourcestærke "flygtninge" her i landet.

Vi kunne hjælpe langt flere i nærområderne, hvor langt de fleste af de hårdest ramte og allerfattigste flygtninge befinder sig – dem, som ikke har råd til at betale menneskesmuglere op til 70.000 kr. for at transportere sig til Danmark.

Jeg mener, at regeringens asylpolitik ikke virker. Den efterlader de allerfattigste flygtningegrupper i nærområderne og forgylder dem, der har råd til at komme til Danmark, og de eneste sikre vindere er menneskesmuglerne.

Derfor mener jeg, at regeringens asylpolitik har spillet fallit. Dansk Folkeparti vil hellere begrænse antallet af asylsøgere i Danmark og hjælpe flere i nærområderne. Der er brug for at omlægge asylpolitikken, fordi vi ikke kan fortsætte på denne måde. I den bedste af alle verdener er der brug for et helt nyt asylsystem, for det nuværende system ødelægger mit land og hjælper ikke engang de mest udsatte mennesker på denne jord.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Martin Henriksen

Formand, Nye Borgerlige, kommunalbestyrelsesmedlem (NB), Stevns Kommune, spidskandidat til EP-valget 2024 (NB), fhv. MF (DF), sikkerhedsvagt
kursus i kristendom og teologi, vagtkursus, Landtransportskolen, HF (Frederiksberg HF-kursus 2004)

0:000:00