Minister vil give hjemløse klageadgang

RETSSTILLING: Socialminister Karen Ellemann erklærede onsdag, at hun har til hensigt at muliggøre klager over § 110-tilbud for hjemløse.  

Martin Lorentsen

"Jeg mener generelt, at det er hensigtsmæssigt, at der er mulighed for at klage over afgørelser om hjælp efter serviceloven." Sådan lød det fra socialminister Karen Ellemann (V) under spørgetiden i folketinget onsdag. 

Ministeren svarede på et spørgsmål fra socialdemokraternes Mattias Tesfaye, som handlede om muligheden for hjemløse og andre socialt udsatte at klage over afgørelser truffet af lederen af et § 110-tilbud, en mulighed de ikke har i dag. 

"Jeg må jo ligesom andre notere mig, at det lige nøjagtig ikke er muligt at klage over disse afgørelser." 

Ministeren udtrykte sin undren over, hvorfor muligheden ikke eksisterer, da der under den tidligere bistandslov var mulighed for at klage, men at den mulighed udgik med indførslen af serviceloven. 

"Jeg kan ikke ud fra lovens forarbejder se, hvorfor den bestemmelse ikke blev videreført, og derfor synes jeg, det giver god mening at se på retssikkerheden for borgere der optages på § 110-tilbud."  

Ministeren har lagt op til en ændring af serviceloven, og klagemuligheder for § 110-tilbud kan komme til at indgå i en revidering, hvis der er politisk opbakning til det. 

“Det er min ambition, at der kommer til at ske ændringer i serviceloven, og for mig at se er det logisk, at det her også er et spørgsmål, vi diskuterer,” lød det fra Karen Ellemann. 

Social- og indenrigsministeren sagde afslutningsvis, at hun håber at stå klar med en lovændring inden for et år. 

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Karen Ellemann

Generalsekretær, Nordisk Ministerråd, fhv. minister, MF (V) og medlem af Folketingets Præsidium
lærer (N. Zahles Seminarium. 2004)

Mattias Tesfaye

Børne- og undervisningsminister, MF (S)
murersvend (Skanska og Århus Tekniske Skole 2001)

0:000:00