S: Familierådgivning er uambitiøst

Nyhed: Rådgivning er utilstrækkeligt, når indvandrerkvinder ikke tør anmelde vold, lyder kritikken fra S. DF roser regeringens forslag med forbehold.
"Hvis regeringen vil indvandrerkvinder det godt, så skal man sørge for, at de ikke bliver smidt ud af landet," siger Mette Frederiksen.
"Hvis regeringen vil indvandrerkvinder det godt, så skal man sørge for, at de ikke bliver smidt ud af landet," siger Mette Frederiksen.Foto: Altinget.dk
Marie Louise Gørvild

Mange voldsramte indvandrerkvinder har det tilfælles, at de er her på midlertidig opholdstilladelse. Det betyder, at der er kvinder, der ikke tør komme på krisecentrerne. De er simpelthen bange for, at hvis de bliver skilt fra deres mand, ryger de ud af landet. Hvis regeringen vil indvandrerkvinder det godt, så skal man sørge for, at de ikke bliver smidt ud af landet.

Mette Frederiksen (S)
Socialordfører
Fakta

Fakta

I perioden 1. januar 2004 til 5. maj 2006 har Udlændingeservice gennemgået 52 sager, hvor udlændinge har anført, at samlivet er ophørt på grund af vold i ægteskabet.

I 38 sager har Udlændingeservice inddraget udlændingens opholdstilladelse.

I 14 sager har Udlændingeservice undladt at inddrage opholdstilladelsen.

I 33 sager har udlændingen klaget over afgørelsen til Integrationsministeriet. Ud af dem er 29 sager blevet stadfæstet og 4 sager omgjort.


Kilde: ft.dk
"Det er uambitiøst og rækker som en skrædder i helvede."

Sådan lyder Socialdemokraternes dom over regeringens nye tiltag om flere familierådgivere til de kvinder, der sidder på landets krisecentre.

Forslaget, som første gang blev fremlagt af statsministeren i sin åbningstale, indebærer, at kvinder på landets krisecentre skal tilknyttes en familierådgiver. Et forslag, der har særligt fokus på den store overrepræsentation af indvandrerkvinder på krisecentrerne.

Voldsramte bange for udvisning
Hos Socialdemokraterne mener man ikke, at en familierådgivning er tilstrækkeligt. Partiets socialordfører Mette Frederiksen ser hellere, at indsatsen begynder allerede ved de indvandrerkvinder, der ikke tør anmelde volden.

"Mange voldsramte indvandrerkvinder har det tilfælles, at de er her på midlertidig opholdstilladelse. Det betyder, at der er kvinder, der ikke tør komme på krisecentrerne. De er simpelthen bange for, at hvis de bliver skilt fra deres mand, ryger de ud af landet. Hvis regeringen vil indvandrerkvinder det godt, så skal man sørge for, at de ikke bliver smidt ud af landet," siger Mette Frederiksen.

0:000:00