Venstres socialordfører ryger ud

NYHED: Venstres socialordfører, Hans Andersen, opnåede ikke genvalg. Partiet må nu se sig om efter en ny ordfører.
Venstres socialordfører, Hans Andersen, opnåede ikke genvalg til Folketinget. Venstre skal nu se sig om efter en ny ordfører.
Venstres socialordfører, Hans Andersen, opnåede ikke genvalg til Folketinget. Venstre skal nu se sig om efter en ny ordfører. Foto: Altinget.dk
Kristine Bertelsen
Hans parti Venstre kunne tirsdag fejre endnu fire år med regeringsmagten. Selv må han sige farvel til Folketinget. Hans Andersen, socialordfører for Venstre og næstformand i Socialudvalget, fik efter hård kamp om pladsen ikke genvalg til Folketinget.

Hans Andersen opstillede i Helsingør-kredsen, som er en del af Nordsjællands Storkreds, hvor han har måttet kæmpe mod tre Venstre-ministre (Lars Løkke Rasmussen, Thor Pedersen og Claus Hjort Frederiksen) samt den unge Venstre-kvinde Sophie Løhde. De fire endte med at løbe med pladserne foran Hans Andersen. I samme storkreds opstillede også MF'eren Charlotte Antonsen, der heller ikke blev genvalgt. I selve Helsingør-kredsen fik Hans Andersen et godt valg med en 2. plads efter Lars Løkke. Hans Andersen fik 1521 direkte personlige stemmer i Helsingør-kredsen. 

Venstre skal derfor til at se sig om efter en anden socialordfører. Et gæt er, at det giver Anne-Mette Winther Christiansen en mulighed for at få sin første ordførerpost. Den 41-årige lærer har siddet i Folketinget siden 2005 og er medlem af Socialudvalget.

Den 32-årige Hans Andersen kom i Folketinget i 2001 og har siden 2004 været Venstres socialordfører. Hans Andersen har mange år bag sig i politik og i Venstre. Han startede sit politiske liv i 1990, da han blev medlem af Venstres Ungdom. Siden har han siddet i flere byråd, blandt andet som viceborgmester i Slangerup.  

0:000:00