Karen Jespersen: Ingen stigning i almene boliger

NYHED: Byggeriet af almene boliger vil ikke stige i 2008, vurderer velfærdsministeren. Oppositionen raser over, at byggeriet er gået i stå.
Der bygges på livet løs, men bare ikke billige almene boliger. Og Velfærdsministeren afviser, at der kommer gang i det almennyttige byggeri i 2008.
Der bygges på livet løs, men bare ikke billige almene boliger. Og Velfærdsministeren afviser, at der kommer gang i det almennyttige byggeri i 2008.Foto: Simon Ladefoged/Dansk Byggeri
Marie Louise Gørvild

Det er rigtigt, at tilsagnene om byggeri af almene boliger er lave, og de bliver med garanti ikke høje i 2008. Det er fordi, at byggeomkostningerne er blevet høje.

Karen Jespersen (V)
Velfærdsminister
Fakta
De 470 tilsagn om almene boliger i 2007 er fordelt således:

København: 135 familieboliger

Frederiksberg: 70 plejeboliger

Allerød: 3 plejeboliger

Kalundborg: 36 plejeboliger

Ringsted: 18 plejeboliger

Lejre: 20 familieboliger og 8 plejeboliger

Herning: 1 ungdomsbolig

Holstebro: 5 familieboliger

Struer: 6 familieboliger

Silkeborg: 28 plejeboliger

Århus: 7 familie boliger og 56 plejeboliger

Ikast-Brande: 8 plejeboliger

Hedensted: 8 plejeboliger

Skive: 4 familieboliger

Frederikshavn: 1 plejebolig

Aalborg: 8 familieboliger


Kilde: Dansk Byggeri
Tilsagn om byggeri af almene boliger var historisk lavt i 2007. Alligevel vil antallet ikke stige i 2008. Det vurderede velfærdsminister Karen Jespersen (V), da hun på et åbent samråd i Boligudvalget blev bedt om at redegøre for byggeriet af almene boliger.

"Det er rigtigt at tilsagnene om byggeri af almene boliger er lave, og de bliver med garanti ikke høje i 2008. Det er fordi, at byggeomkostningerne er blevet høje," sagde Karen Jespersen på samrådet.

Ministeren er dog betænkelig ved at gribe ind overfor situationen. Begrundelsen lyder, at den nuværende konjunktursituation med lav arbejdsløshed betyder en høj risiko for løninflation og overophedning af økonomien.

Derfor afviste Karen Jespersen Socialdemokraterne, SF og Enhedslistens forslag om generelt at hæve maksimumbeløbet for byggeriet af almene boliger. Et forslag oppositionen mener, vil hjælpe kommunerne til at følge med prisudviklingen på eks. byggematerialer. Karen Jespersen mener, at dette tiltag er for risikabelt:

0:000:00