Ansvaret for den sociale indsats har rykket sig

ÅRSMØDE: Den sociale indsats har ændret sig med mere konsekvente sagsbehandlere og mere indblanding fra private aktører, siger formanden for socialcheferne, Ole Pass, i et interview med Altinget.
Sagsbehandlerne i kommunerne er slet ikke så blødsødne, som Karen Jespersen tror, siger Ole Pass, formand for Socialchefforeningen.
Sagsbehandlerne i kommunerne er slet ikke så blødsødne, som Karen Jespersen tror, siger Ole Pass, formand for Socialchefforeningen.Foto: Pressefoto
Anders Heissel

Karen Jespersen lægger op til et paradigmeskift, efter at man i mange år ifølge ministeren har ladet stå til. Nu vil hun statuere lovgivning på området med eksempelvis økonomiske sanktioner over for forældrene. Men vi er et helt andet sted, efter min mening, og vi har gennemgået en lang udvikling væk fra den omsorgslinje.

Ole Pass
Formand for Socialchef-foreningen

Sagsbehandlerne har fået mere hård hud på hænderne, og private aktører er blevet mere fremtrædende i det sociale arbejde.

Sådan ser formanden for socialcheferne, Ole Pass, udviklingen inden for det sociale arbejde forud for socialchefernes årsmøde på mandag med hovedtemaet: "Hvem tager ansvaret?"

"Det er vigtigt hele tiden at rette søgelyset mod, hvem der tager ansvaret inden for det sociale område. Balancen rykkes hele tiden mellem det offentliges og den enkeltes ansvar," siger Ole Pass.

0:000:00