Social innovation i vækst

INNOVATION: Danmark er ved at få øjnene op for koblingen mellem innovationsbegrebet og løsningen af sociale problemer. Men vi skal huske at forholde os kritisk, siger forsker.
Uffe Laursen

Jeg kunne godt ønske mig, at man fra politisk hold kom med udmeldinger om, hvad man vil på det her område.

Lars Hulgård
Professor, RUC
På torsdag besøger Muhammed Yunus, forrige års modtager af Nobels Fredspris, CBS for at fortælle om begrebet social innovation, og hvordan innovation og nytænkning på det sociale område - blandt andet med Yunus' Grameen Bank-projekt som eksempel - kan løse opgaver, som staten ikke ønsker eller magter at tage sig af.

Også i Danmark er social innovation og socialt entreprenørskab ved at vinde fodfæste, fortæller forsker Lars Hulgård, professor ved Center for Socialt Entreprenørskab, RUC. 

Han mener, at social innovation kan være en vej til at forny det danske velfærdssamfund og være et af svarene på de ressourcemæssige udfordringer, som den offentlige sektor står over for de kommende år.

Kan forny velfærdssamfundet 
Begrebet social innovation dækker over en bred kam sociale initiativer, der udspringer af enkeltpersoners eller gruppers ønske og ideer om at løse konkrete sociale problemer med nye metoder inden for mange forskellige områder. Det kan handle om integration af socialt udsatte, om kvartersløft eller om nye jobformer for handicappede. Og ofte befæstes den sociale innovation i såkaldte socialøkonomisk virksomheder, som f.eks. Muhammed Yunus' Grameen Bank.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00