København mangler overblik over ungetilbud

KORT NYT: Byens styreform får af Overborgmester, Ritt Bjerregaard (S), skylden for det manglende overblik. Derfor har kommunen nu igangsat en særlig ”task-force”, der skal kortlægge kommunens indsat henvendt mod de unge.
Kasper Frandsen
Til trods for nok penge og politisk vilje, mangler overblikket over de eksisterende kriminalpræventive tilbud til byens uge. Det erkender Københavns Overborgmester, Ritt Bjerregaard (S), over for TV2-Lorry.

Dette skyldes ifølge overborgmesteren den særlige i København, hvor de enkelte områder administreres af hver deres borgmester fra forskellige partier.

Den særlige "task-force" skal nu bruge et par måneder på at kortlægge alle indsatser på området - herunder klubber, projekter og gadeteams - før man, ifølge Ritt Bjerregaard, for alvor kan sætte ind på at løse problemerne for de marginaliserede unge, der i den seneste uge har effektueret sig i ballade og brande i København.

"Vi har brug for at vide, hvad det er, vi gør i byen. Hvilke aktiviteter er i gang, hvor mange penge bruges der, og hvilken effekt har det. Desværre er vi lidt for dårligt stillet på grund af styreformen, men nu skaffer vi os et overblik, og der er sat en ramme på to måneder til arbejdet," sagde Ritt Bjerregaard til TV2-Lorry efter et møde tirsdag med samtlige syv borgmestre i Københavns Kommune.

0:000:00