Kommunalt integrationsudvalg giver bedre integration

NYHED: Kolding har som en af de få kommuner nedsat et integrationsudvalg. Godt for integrationen, mener Rådet for Etniske Minoriteter.
Den kommunale integrationsindsats kan blive langt bedre, hvis kommunerne nedsætter integrationsudvalg, mener formand for Rådet for Etniske Minoriteter.
Den kommunale integrationsindsats kan blive langt bedre, hvis kommunerne nedsætter integrationsudvalg, mener formand for Rådet for Etniske Minoriteter.Foto: colourbox.com
Kristine BertelsenChristian Juhl Mølgaard
Kun to ud af landets 10 største kommuner har nedsat et integrationsudvalg. De to kommuner, Kolding og Frederiksberg, bruger udvalget til at koordinere integrationsindsatsen på tværs af kommunen og mellem kommunens øvrige udvalg.

En rigtig god ide, mener Muhsin Türkyilmaz, formand for Rådet for Etniske Minoriteter og ansat i Vejle Erhvervsudvikling.

"Med et integrationsudvalg får man mulighed for at kortlægge, hvad der foregår i kommunen af forskellige lokale aktiviteter, og får dermed også overblik over, hvor der er huller i indsatsen. Et integrationsudvalg kan give en overordnet struktur på indsatsen, som er væsentlig," siger Muhsin Türkilmaz.

Netop koordination af kommunernes integrationsindsats er noget af det, integrationskonsulent og byrådsmedlem i København Manu Sareen (R) efterlyser i et interview med Altinget.dk (Se artikel via link).

Dokumentation

Landets 10 største kommuner og placeringen af deres integrationsindsats

2 ud af landets 10 største kommuner har nedsat et integrationsudvalg. De to kommuner er Kolding og Frederiksberg Kommune. Derudover har København et kombineret Beskæftigelses- og Integrationsudvalg.

  • Københavns Kommune - Beskæftigelses- og Integrationsudvalg
  • Århus Kommune - Intet integrationsudvalg, indsats placeret i Socialudvalget og hos borgmesteren
  • Aalborg Kommune - Intet integrationsudvalg, indsats placeret i Familie- og Socialudvalget, Beskæftigelsesudvalget, Skole- og Kulturudvalget og Udvalget for Sundhed og Bæredygtig Udvikling
  • Odense Kommune - Intet Integrationsudvalg, indsats er primært placeret i Socialudvalget
  • Esbjerg Kommune - Intet Integrationsudvalg, indsats primært placeret i Borger- og Sundhedsudvalget og Arbejdsmarkedsudvalget
  • Vejle Kommune - Intet Integrationsudvalg, indsats på tværs af udvalgene, primært i Børne- og Familieudvalget og Forebyggelses- og Sundhedsudvalget.
  • Randers Kommune - Intet Integrationsudvalg, indsats primært placeret i Socialudvalget
  • Frederiksberg Kommune - Integrationsudvalg
  • Kolding Kommune - Integrationsudvalg

0:000:00