S: Ret til genoptræning efter en uge

NYHED: Socialdemokraterne vil indføre garanti for genoptræning inden for en uge efter udskrivningen fra sygehuset. DF er lun på ideen, mens Venstre ser dobbeltmoral i forslaget.
Når blandt andre ældre mennesker skal have genoptræning efter sygehusophold, kan der gå flere uger, før de får tilbuddet. Det vil Socialdemokraterne lave om på.
Når blandt andre ældre mennesker skal have genoptræning efter sygehusophold, kan der gå flere uger, før de får tilbuddet. Det vil Socialdemokraterne lave om på.Foto: Colourbox
Anders Heissel

Der er stadig for mange patienter, der venter på genoptræning - både på den fysiske del og den generelle rehabilitering. Og det er ikke godt nok.

Jens Peter Vernersen
Sundhedsordfører for Socialdemokraterne

Når en patient er udskrevet fra hospitalet, skal der være en garanti for, at genoptræningen starter inden en uge. Og hvis kommunen ikke kan klare opgaven, kan patienten få genoptræningen gratis hos eksempelvis en privatpraktiserende fysioterapeut.

Det foreslår Socialdemokraternes sundhedsordfører Jens Peter Vernersen.

Ventetiden er frustrerende
"Der er stadig for mange patienter, der venter på genoptræning - både på den fysiske del og den generelle rehabilitering. Og det er ikke godt nok. Det er uacceptabelt, at man ikke kan vide sig sikker på at få genoptræning, hvis man har fået en blodprop eller har været ude for en ulykke," siger Jens Peter Vernersen.

0:000:00