Stort fald i arbejdsløsheden blandt indvandrere

NOTE: Nye tal fra OECD viser, at Danmark har det næststørste fald i arbejdsløsheden blandt indvandrere de seneste ti år.
Lars Beck
Rapporten "Recent Trends in International Migration" fra OECD viser, at Danmark er det OECD-land med det næststørste fald i arbejdsløsheden blandt indvandrere, kun overgået af Spanien. Danmark havde i 1995 en arbejdsløshed blandt indvandrere på 20,6 pct., et tal der i 2005 var faldet til 9,8 pct.

Det interessante ved disse tal er, at det ikke kun skyldes forbedringer på integrationsområdet for indvandrere fra vestlige lande, men også at indvandrere fra ikke-vestlige lande er blevet bedre til at komme i arbejde. Dette kommer sandsynligvis af en generel stigning i efterspørgslen på arbejdskraft, som Danmark har oplevet de seneste år, og samtidig af at indvandrerne i Danmark har tendens til også at tage jobs, de er overkvalificerede til.

Ifølge en anden rapport fra OECD, "A Profile of Immigrant Populations in the 21th Century", er andelen af indvandrere med jobs de er overkvalificerede til dobbelt så stor som for danskere.

Derudover kan faldet skyldes effekten af den opstrammede udlændingepolitik, der har betydet at færre og kun generelt højere uddannede indvandrere kan bosætte sig i Danmark.

0:000:00