SF: Stadig uklar skæbne for anbragte asylbørn

NYHED: Til trods for velfærdsministerens svar er det stadig uklart, hvilke rettigheder anbragte asylbørn har, hvis de bliver udvist af Danmark med forældrene, mener SF.
Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) afviste på samråd i maj at kende til sager, hvor anbragte asylbørn bliver udvist med deres forældre.
Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) afviste på samråd i maj at kende til sager, hvor anbragte asylbørn bliver udvist med deres forældre.Foto: Colourbox
Linea Sanderbo Kürstein

Det er bekymrende, at man ikke kan få at vide, på hvilken baggrund der vil blive taget konkret og individuel stilling til børnene. Der må ligge mange overvejelser til grund for den stillingtagen. Det er som at stikke tungen ud af vinduet med de her svar.

Astrid Krag (SF)
Medlem af Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik

Det er stadig uvist, hvad der sker, hvis et anbragt asylbarn får afvist sin asylsag og bliver udvist af Danmark sammen med sine forældre. Det siger SF's medlem af Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik Astrid Krag, efter udvalget har modtaget svar fra velfærdsminister Karen Jespersen (V).

"Svarerne er et kludetæppe, der henviser til hinanden, og på bundlinjen sidder man med en forsikring om, at Danmark nok skal leve op til internationale konventioner, og at kommunalbestyrelserne er underlagt serviceloven, og at det er Udlændingeservice, der skal godkende, når det handler om asylbørn. Mere fortæller svaret ikke," siger Astrid Krag.

Integrationsminister i samråd
I starten af maj havde Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik kaldt integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) i samråd om sager, hvor et anbragt asylbarn må forlade Danmark, når dets forældre får afslag på deres asylsag. Her afviste integrationsministeren kendskab til, at sagerne finder sted.

0:000:00