Tipsmillioner uddelt til sociale formål

KORT NYT: Velfærdsministeriet uddeler 13 millioner kroner til 129 frivillige projekter til blandt andet hjemløse, støtte til anbragte børn og ferieprojekter til udsatte.
Rasmus Nielsen
Fakta

Formålet med puljens tilskud til frivilligt socialt arbejde er at styrke den samlede sociale indsats i samfundet. Puljen uddeles hvert år som en del af overskuddet fra tipsmidlerne. Ansøgere til puljen kan være organisationer, foreninger, grupper samt andre private initiativer, hvor det frivillige ulønnede arbejde er et væsentligt element i projektet.


Kilde: Velfærdsministeriet

129 projekter får støtte fra tips- og lottopuljen, som er målrettet særlige sociale formål. Pengene går blandt andet til væresteder, støtteforeninger, krisecentre og andre tilbud for mennesker med sociale problemer såsom misbrug og sindslidelser.

Der gives blandt andet penge til projektet "Få styr på dit liv", som er en nyoprettet retshjælp. Formålet er at yde hjælp til socialt dårligt stillede yngre mennesker og give hjemløse retshjælp og gældsrådgivning. Rådgivningen skal for eksempel foregå over internettet, så man via webcam-forbindelse kan hjælpe mennesker i fængsler og på forsorgshjem.

"De mange frivillige gør en stor social indsats for at hjælpe mennesker, der har det svært. Den indsats betyder noget for rigtigt mange mennesker, og derfor vil vi gerne støtte den," siger velfærdsminister Karen Jespersen (V) i en pressemeddelelse. 

0:000:00