Borgere betaler for at forstå deres socialrådgiver

NYHED: Borgere med sociale problemer vælger i stigende grad at betale for hjælp til at forstå deres socialrådgiver. Ringe koordinering i kommunerne, mener selvstændig socialrådgiver og Scleroseforeningen.
Selvstændige socialrådgivere hjælper klienterne rundt i det offentlige system.
Selvstændige socialrådgivere hjælper klienterne rundt i det offentlige system.Foto: Colourbox
Linea Sanderbo Kürstein

De folk, jeg rådgiver, er nogle, der virkelig har haft ørerne i maskinen i det offentlige system og er blevet rigtig dårligt behandlet. Det er mennesker, der føler sig behandlet med en vældig mangel på respekt og kostet rundt i nogle sindssyge ordninger.

Lone Møller
Selvstændig socialrådgiver

Store stakke af sager på socialrådgivernes borde i kommunerne og for lidt tid til direkte snak med klienterne betyder, at et stigende antal klienter må gribe til egne lommer og selv betale for en selvstændig socialrådgiver. En stigende tendens, siger Lone Møller, bestyrelsesmedlem for selvstændige socialrådgivere i Dansk Socialrådgiverforening og Scleroseforeningen.

"Det, der er galt, er, at det offentlige system simpelthen ikke er gearet til at hjælpe folk hurtigt, relevant og respektfuldt," siger Lone Møller.

I sit virke som selvstændig socialrådgiver hjælper Lone Møller klienter, der har behov for rådgivning i kommunerne, men som ikke føler, at de bliver set og hørt af de kommunale socialrådgivere. Derfor har nogle af Lone Møllers klienter brug for, at hun tager med til møderne med kommunens socialrådgivere.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00