Karen J. i modvind om sammensætning af frivilligt råd

NYHED: Tidligere medlemmer af Rådet for Frivilligt Socialt Arbejde kritiserer velfærdsministeren for at inddrage den private sektor, den offentlige sektor og hele den frivillige sektor i nyt råd. Drop silotænkningen, siger Karen Jespersen.
Frivilligrådet skal rådgive Velfærdsministeriet og Folketingets Socialudvalg.
Frivilligrådet skal rådgive Velfærdsministeriet og Folketingets Socialudvalg.Foto: Altinget
Linea Sanderbo Kürstein

Det frivillige sociale arbejde drukner fuldstændig i den samlede mængde, for de andre områder er meget store.

Jytte Mejnholt
Tidligere medlem af Rådet for Frivilligt Socialt Arbejde
Fakta
Rådet for Frivilligt Socialt Arbejde skifter navn til Frivilligrådet.

Kilde: www.frivilligrådet.dk

Afgåede medlemmer af Rådet for Frivilligt Socialt Arbejde frygter for det sociale frivillige arbejde, efter at velfærdsministeren har budt alle landets frivillige organisationer og kandidater fra erhvervslivet og den offentlige sektor til at stille op til det nye Frivilligråd.

Ifølge Jytte Mejnholt, tidligere medlem af Rådet for Frivilligt Socialt Arbejde og forkvinde for Landsorganisationen af Kvindekrisecentre, har ingen af de tidligere medlemmer været med i drøftelserne af de kandidater, der skulle efterfølge dem. Derfor har seks af de tidligere medlemmer sendt et brev til velfærdsminister Karen Jespersen (V), hvor de giver udtryk for deres bekymring for det frivillige sociale arbejdes fremtid, når alle slags frivillige foreninger eksempelvis idrætsforeninger kan opstille kandidater.

"Det frivillige sociale arbejde drukner fuldstændig i den samlede mængde, for de andre områder er meget store," siger Jytte Mejnholdt.

0:000:00